New Zealands Produktivitetskommission besøger dansk Produktivitetskommission

Publiseret 17-10-2013ProduktivitetskommissionenNyhed

Vi skal lære af hinanden. Det mener New Zealands Produktivitetskommission, der besøger den danske Produktivitetskommission i næste uge.

I New Zealand har produktivitet længe været på dagsordenen. Derfor nedsatte man allerede for to år siden en Produktivitetskommission. Selvom man altså kan kalde den new zealandske Produktivitetskommission for garvet, mener formanden for New Zealands Produktivitetskommission, Murray Sherwin, at de to kommissioner kan lære af hinanden:

”Vi vil gerne sætte os ind i arbejdet i den danske Produktivitetskommission og komme tættere ind på den viden, som kommissionen har fået, og de analyser, som der ligger til grund”, siger han.

Derfor kommer New Zealands Produktivitetskommission til Danmark og besøger den danske kommission den 24. og 25. oktober.

Også Peter Birch Sørensen ser det som en oplagt mulighed for at sparre:

”Selvfølgelig skal vi være opmærksomme på, hvordan vi kan lære af hinanden. Som vi selv skrev i vores seneste rapport, skal vi huske at skæve til andre, der ligner os selv. Det gælder også kommissionen. Jeg glæder mig til at byde new zealænderne velkommen”.

Under besøget vil New Zealands Produktivitetskommission også mødes med andre, der arbejder med den danske produktivitetsudvikling.

Fredag holder Produktivitetskommissionen et seminar, hvor både Murray Sherwin og Peter Birch Sørensen vil fortælle om de erfaringer, de har gjort sig indtil nu. Rigsstatistiker og tidligere vicecheføkonom i OECD, Jørgen Elmeskov, vil løfte blikket og give et internationalt perspektiv på de to nationers produktivitetsudfordringer.

Seminaret bliver holdt på Bredgade 38, 1., klokken 10.00-12.00. 

Læs mere om New Zealands Produktivitetskommission