• Øget produktivitet er vejen til Danmarks fremtid

  Publiceret 01-02-2014Kronik

  Hvis vi vil have Danmark tilbage i toppen af de mest velstående lande i verden, kræver det, at vi formår at øge produktiviteten, understreger Peter Birch Sørensen. Læs hele kommentaren, der er bragt i..

 • Hurtigere bredbånd til alle: Hvem skal betale?

  Publiceret 30-01-2014Kronik

  "Vi har vurderet produktivitetsgevinsterne ved at brede hurtigt bredbånd ud til alle. Og vi har set på, om der samtidig er markedsfejl, så det offentlige ligefrem bør investere i bredbåndet. Vores..

 • Lad markedet tage sig af bredbåndet

  Publiceret 28-01-2014Kronik

  Selvom hurtige bredbåndsforbindelser kan være godt for produktiviteten, er det med produktivitetsbrillerne på næppe en god idé, at det offentlige investerer i meget hurtige bredbåndsforbindelser til..

 • Prioritering er en del af kommissionsopgaven

  Publiceret 23-01-2014Kronik

  "Opgaven er omfattende, og der er uden tvivl flere områder, der er relevante at grave ned i. Men med den opgave og tidsramme, der er stillet os, er en del af jobbet at prioritere". Det skriver Peter..

 • Uddannelse, velstand og lighed

  Publiceret 22-01-2014Kronik

  "Et velfungerende uddannelsessystem er afgørende for vores velstandsniveau og for at sikre, at alle får del i velstanden. Nogle mener, at det er farligt at lytte til Produktivitetskommissionen..

 • Vi peger på muligheder, politikerne bestemmer

  Publiceret 19-01-2014Kronik

  "Vi har et ensidigt fokus på produktivitet. Fordi det er det, som regeringen har bedt os om. Vores opgave er at finde ud at, hvordan man kan øge produktiviteten. Ikke andet". Sådan skriver..

 • En helt nødvendig kulegravning

  Publiceret 02-07-2013Kronik

  "Børsens udlægning er ikke bare forkert, men rent ud sagt fornærmende". Sådan skriver Peter Birch Sørensen i dagens Børsen om avisens udlægning af kommissionens anbefaling om at kulegrave..

 • Planloven koster danskerne milliarder om året

  Publiceret 10-06-2013Kronik

  Hvis store butikker ikke er mere effektive end små butikker, så er der vel ingen grund til at frygte, at en tilladelse til større butikker vil være en alvorlig konkurrencemæssig trussel mod de..

 • Ryd op i unødig regulering

  Publiceret 31-05-2013Kronik

  Højere produktivitet kræver skærpet konkurrence, færre beskyttede brancher og mere åbenhed over for omverdenen, skriver Peter Birch Sørensen i dagens Politiken. Læs kronikken her.

 • Produktivitet, effektivitet og kvalitet i den offentlige sektor

  Publiceret 02-01-2013Kronik

  Artikel i Administrativ Debat af Peter Birch Sørensen, formand for Produktivitetskommissionen.

 

Søg i nyheder